Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

9/28/20

sardin dan peria. yums what a combination!


I'm not good at cooking sardine. even though this is my husband's favourite. Abid pun suka. Dari kecik ummi dibesarkan dengan sardin. Jadi mungkin sebab tu tidak berapa menggemari sardin. Tapi tetap masak sebab abi dan anak2 suka.

Sardin yang paling sedap umi pernah makan mak ngah masak (kakak abi). Sardin ni kan spesis kuah sikit so tak puas makan. So mak ngah kalau masak akan tambah bawang blend dan sebagainya untuk banyakkan kuah. So did umi. Tapi umi masak tak sesedap mak ngah. i just donno why. hahaha

Idea bubuh peria dalam sardine ni actually umi dapat masa pergi cik fatin (kakak ipar umi) dekat Senawang. Mak cik fatin masak sedap sangat dengan pedasnya (orang nogorila katakan). semenjak tu kalau ada peria umi akan bubuh dlm sardin. yums! menambah selera umi makan sardin tu. hihihi

Tapi yang penting kentang jangan dilupakan. wajib ada dalam semua menu sebab penghuni rumah ni semua gila kentang uols.

settle masak lunch jam 9pagi. Sambil berperang dengan seketul Hadi didapur. Dah masak boleh lepak lipat kain, layan hadi sambil melanghokan diri didepan tv yang membosankan itu.






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...